Başkan Aydın, Kentte Yürütülen Çalışmaları İnceledi

Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte yürütülen, pazar yeri, alt geçit ve köprü çalışmalarını inceledi.

Aydın, ilk olarak bazı mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla üstü kapatılan ve modern hale getirilen Cuma Pazarı yerinde kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Aydın, modern, kullanışlı, güzel bir eser ortaya çıktığını belirterek, göreve geldiklerinde pazarların tamamen cadde üzerine kurulduğunu anımsattı.

Aydın, şöyle konuştu:

"Bana sürekli pazarcı esnafı ile cami imamları şikayete gelirdi. İnsanların doğal ihtiyaçlarını karşılayacağı alanların olmaması büyük eksiklikti. Bununla beraber cadde üzerindeki sebze ve meyvelerin tozdan, topraktan etkilenmemesi mümkün değil, bunları da alıp sofralarımıza götürüyoruz. Ayrıca pazarların kurulduğu yerler cadde üzerinde olduğu için o caddede pazarın kurulduğu gün yangın olduğunda itfaiye giremiyordu, hasta olduğunda ambulans giremiyordu. Pazarların sabit, kalıcı noktalara taşıma kararı aldık. Bunu başardık."

Alanın sadece pazar için kullanılmayacağını belirten Aydın, "Alan çok fonksiyonlu bir proje olarak kullanılacak. Pazarın olmadığı günler otopark olarak kullanılacak. Ramazan ayında toplu yemekler verilebilecek. Mahallemizin özel günlerinde burası kullanılabilecek. Kurban Bayramı'nda kurban kesim alanı olarak kullanılabilecek." ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın ve beraberindekiler daha sonra yapımı devam eden Gazi Lisesi alt geçit, TCDD üst geçit, Devlet Su İşleri kavşağı ve Karşıyaka'da yapımı devam eden çok amaçlı salon ve köprü çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA