ADÜ'de Yaşlılık Süreci Konferansı Yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi ve Aymelek Derneği iş birliğiyle “Ömür Dediğin” programının sunucusu Zeliha İlhan Doymuş’un konuşmacı olarak katıldığı “Yaşlılık Süreci” adlı konferans, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda yapıldı.

ADÜ'de Yaşlılık Süreci Konferansı Yapıldı
Yoğun ilgi gören konferansın açılışında konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, kendisinin de kalabalık bir aileden geldiğini belirterek, büyük annesinin ölümüyle evde büyük bir boşluğun oluştuğunu dile getirdi. İslamiyet’in yaşlılara iyi davranılması konusundaki emrini anımsatan Rektör Bircan, yaşlıların bir değer olduğunu söyledi.



Televizyon programı sunucusu Zeliha İlhan Doymuş, yaşlıların sadece bayramlarda ve özel günlerde arandığını, değişen yaşam koşullarıyla birlikte yaşlıların huzur evlerine bırakıldıklarını belirterek “ Yaşlılar dışarıyı görebiliyor fakat dışarı çıkamıyor. Horanta diye kavramımız vardı. Birlikte oturan hısım ve yakınların oluşturduğu aile yapısını anlatırdı. Şimdilerde bu kavramı bilenimiz bile çok az” diye konuştu.

Televizyonda yaptıkları program ile bir yaşlının kalbine girebilmeye gayret ettiklerini ifade eden Doymuş, programın çok sevilmesini, yaşlılar anlatırken aslında insanların kendilerini görmelerine bağladı. Öte yandan programa 2007 yılında başladıklarını ve bu tarihin kendisi için bir milat olduğunu belirten Doymuş, bu programla maneviyatının arttığını, herkesin dünyaya bir misyonla geldiğini anlatarak, yaşamın temel gayesinin mutlu ve huzurlu bir hayat olduğunu sözlerine ekledi.

Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ise yaşlılara bağlanan yardımların yakınları tarafından başka amaçlarla kullanıldığının altını çizerek gönüllü kayyum için başvurduklarını İfade etti.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA