Adilcevaz'da Ceviz Yetiştiricileri Birliği Kurulacak

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde ceviz yetiştiriciliği yapan çiftçiler, birlikte hareket edebilmek için ceviz yetiştiricileri birliği kuracak.

Adilcevaz'da Ceviz Yetiştiricileri Birliği Kurulacak
İlçeye bağlı Bahçedere köyünde aşılı ceviz fidanı yetiştiriciliği yapan Erdal Günay, ceviz üretiminin arttırılması, olumsuz şartlara karşı tedbirlerin alınması ve Adilcevaz cevizinin daha iyi tanıtımının yapılabilmesi için ceviz yetiştiricileri birliği kuracaklarını söyledi.

Erdal Günay, kurulacak olan birliğin Adilcevaz cevizine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Kalitesi ve tadıyla adından söz ettiren Adilcevaz cevizinin daha iyi yerlere gelebilmesi için her alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden uzman arkadaşlarımızın tavsiyesiyle inşallah ceviz yetiştiricileri birliğini kurarak, bir dernek çatısı altında toplanmayı hedeflemekteyiz. Bu sayede ceviz yetiştiricileri olarak birlikte hareket ederek daha verimli sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Bu birliğin kurulmasıyla birlikte Adilcevaz’da üretilecek olan aşılı ceviz fidanlarının pazarlanması ve üretiminin arttırılmasına yönelik sorunlar ortadan kalkmış olacak ve bu sayede Adilcevaz ceviz fidanlarını Anadolu’nun birçok yerinde toprakla buluşturmuş olacağız. Bu nedenle hem Adilcevaz cevizini ön plana çıkarmış olacağız, hem de ilçe ekonomisine önemli katkı sağlanmış olacak” dedi.

Bahçedere köyü muhtarı Kasım Koyuncu ise, kurulacak olan birliğin önemli olduğunu belirterek, bu birliğin biran önce kurulup faaliyetlerine başlamasına öncülük ederek çaba göstereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA