Yeni Kredi Paketi Esnafı Sevindirdi

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan esnafa yönelik yeni kredi paketi, esnafı sevindirdi. S.S. Altıncı Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafa verilen bu desteğin boşa gitmeyeceğini söyledi. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılmasını ekonominin canlandırılması açısından önemli bir adım olarak gördüklerini kaydeden Tural, hükümetin esnafın yanında olduğunu gösterdiğini iletti.

Yeni Kredi Paketi Esnafı Sevindirdi
Başbakan Binali Yıldırım tarafından bizzat açıklanan kredi paketi, esnafın yüzünü güldürdü. Altıncı Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafa verilen bu desteğin boşa gitmeyeceğini açıkladı.

Yeni kredi paketinin, esnaf tarafından olumlu karşılandığını ileten Tural " Esnafa verilen bu destek boşa gitmeyecektir. Esnaf ekonominin barometresi. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması ekonominin canlandırılması açısından önemli bir adım. Yine yeni iş yeri alan esnafımıza verilecek 500 bin liralık kredi de, esnafımızın kiracılıktan kurtulması adına çok önemli bir destek" diye konuştu.

TİCARİ ARAÇ SATIŞLARI ARTACAK

Öte yandan ticari taşıt kredisinin ticari satışlarında artışı birlikte getireceğini aktaran Tural, ulaştırma alanında faaliyet gösteren esnafın bu kredi desteğini beklediğini söyledi.

Tural, " Araçlarını henüz ÖTV desteğinden yararlanarak değiştirmemi olan. minibüsçü, taksici, servis aracı işletmecisi , halk otobüsçüsü, kamyon, kamyonetçi esnafımız için büyük bir fırsat geldi. Bu esnafımız hem ÖTV desteğinden yararlanarak aracını yenileyebilecek, hem de yeni araç için 5 yıla varan vadeli ve düşük faizli kredi kullanabilme imkanına kavuşacak" açıklamasında bulundu.

TAŞIT KREDİSİ DESTEĞİ TÜM ESNAFI KAPSIYOR

Taşıt kredi desteğinden sadece ulaştırma sektöründe çalışan değil, işiyle ilgili araç kullanan esnaf ve sanatkarın da yararlanacağını ileten Tural, " Halden aldığı meyveyi ve sebzeyi manavına kendi kamyonetiyle taşıyan esnafımız aracını 5 yıllık kredi ile yenileyebilecek. Krediler kullanılmaya başlandıktan sonra yollarımızda daha çok lüks taksiler ve ticari araçlara görülecek" diye konuştu

HÜKÜMET ESNAFIN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR

Yeni kredi paketiyle ilgili uyulamaya yönelik talimatın henüz gelmediğini ileten Tural, "Ancak çalışmalar neticesinde devletimiz ve hükümetimiz esnafımızın yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu desteğin verilmesinden ötürü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç, TESKOMB Genel Başkanı ve Yozgat AK Parti Milletvekili Abdülkadir Akgül, başta olmak üzere tüm hükümet yetkililerine esnafımız adına teşekkür ediyorum. Kredi paketinin nasıl uygulanacağına ilişkin uygulama talimatı geldiğinde kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA