'Ya Sen Hangi Hakla 'Kerkük Benim' Diyorsun'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimini hedef aldı, sert açıklamalar yaptı.

'Ya Sen Hangi Hakla 'Kerkük Benim' Diyorsun'
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 40. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bölgesel Yönetimi eleştirerek, “Kalkıyor ne yapıyor; ’Kerkük benim’ diyor. Ya sen hangi hakla ’Kerkük benimdir’ diyorsun! Kerkük’te senin tarihin var mı? Ne işin var senin Kerkük’te! Kuzey Irak yerel yönetiminin olduğu bölgede otur, icraatını yap. Ne işin var Kerkük’te! Biliyorsun ki orada kimlerin hakkı var. Bu insanları orada maalesef zulümle terbiye etmeye kalktılar. Irak’ta bu sebeple dökülen her kanın sorumlusu bölgesel yönetimdir” dedi.

Bölgede hiçbir terör örgütüne müsaade etmeyeceklerini yineleyen Erdoğan, “Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz ve gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye’nin bir terör kuşatmasıyla karşı karşıya olduğunu, bu kuşatmanın arkasında emelleri ülkeyi bölmek olan farklı güçler olduğunu ama amaçlarına ulaşamadıklarını söyledi.

Bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryo uygulandığını belirten Cumhurbaşkanı, bu güçlerin yine başarılı olamayacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA