Ünye Kaymakamı Güney'den Oda Ziyaretleri

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretler kapsamında Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

Kaymakam Güney, ilk olarak Ünye Terziler, Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Çat’ı ziyaret etti.

Güney, burada yaptığı konuşmada, sanayileşmenin getirdiği hazır giyimin her bedene uymadığını belirtti.

Güney, "Ne kadar makineleşme olsa da, sıfır hata olsa da her insan bedeninin farklılığı olduğu için hazır giyim buna çözüm değil. Terzilerde kendi bedenimize göre yapılan giysiler, ayakkabıcılarda kendi ayağımıza göre yapılan ayakkabılar daha kullanışlı ve rahat. Ancak rahatına düşkün insanların yeniden terzilere yöneldiğini görüyoruz." diye konuştu.

Oda Başkanı İsmet Çat ise, oda üyesi esnaflar olarak sanayileşme ve teknolojinin hazır giyimi getirdiğini ve bu durumun işlerine sekte vurduğunu söyledi.

Kaymakam Güney’in ikinci ziyaret yeri Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Orhan Okuyan oldu.

Oda Başkanı Okuyan’ın fındıktan bölge halkının fiyat olarak beklediğini bulamamasının esnafların işlerini durgunlaştırdığını, ayrıca süpermarketlerin de bakkalları sarstığını belirtmesi üzerine Kaymakam Güney, şunları söyledi:

"Türkiye’de zincir marketler kuruldu, herkesin özellikle esnaf kesimin şikâyet ettiği bir olgu haline geldi. Bizim bu değişime karşı direnmemiz pek mümkün görünmüyor. Kalıcı çözüm için bu değişimi okuyup, alternatifler aramaktır. Ünye’de şunu gözlemleyebiliyorum. Marketçilik anlamında bir ara bakkallar da kendilerine ‘market’ dedi. Her şeyi satan küçük bakkal, büfe kahvaltıcı, peynirci, şarküteri gibi butikleşmeye gitti. Bu durum da butik ürünler, organik ürünler, yerel ürünler şeklinde bir akım başlattı. Bu akımı suistimal etmeden yakalayıp, bir alanda yoğunlaşan işletmeler de sanki daha iyi iş yapıyor gibi bir görüntü var."

Kaynak: AA