Ünye Belediyesinden Pazarcılara Tezgah

Ünye Belediyesi, kırsal alandan gelerek pazarlarda organik ürün satışı yapan pazarcılara tezgah dağıttı.

Ünye Belediyesinden Pazarcılara Tezgah
Çamurlu Mahallesi Lamia Sokak’ta kurulan ve birçoğu kırsal alandan gelerek kendi ürünlerini satan pazarcı esnafının ürünlerini daha sağlıklı bir şekilde müşterilerine sunabilmesi için gerçekleştirilen uygulama ile Ünye Belediyesi kendi imkânları ile ürettiği tezgâhları pazarcılara dağıttı.

Portatif şekilde üretilen ve taşıma imkânı bulunan tezgahların dağıtımı sonrası pazar yerine gelerek ziyarette bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, esnafla sohbet etti. Uygulamadan oldukça memnun olan pazarcı esnafı da Başkan Çamyar’a teşekkür etti.

Uygulama ile ürünlerin toz ve çamurdan kurtarılmasını amaçladıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptığı açıklamada, “Çamurlu Mahallemize kurulan ve Çarşamba günleri özellikle yakın mahallelerimizdeki organik ürünlerin satılmış olduğu pazar yerindeyiz. Hemşehrilerimizin ürünlerini biraz daha yukarı kaldırmak suretiyle çamurdan ve tozdan kurtarmak adına bir çalışma yapmıştık. Pazarcı hemşehrilerimize tezgâhlarını dağıttık. Hem yerinde görelim hem hatırlarını soralım diye pazar yerini ziyaret ettik” dedi.

Ünye Belediyesi Zabıta ekiplerinin bundan böyle yaka kamerası ile çalışacaklarını da söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Bugünden itibaren Ünye Belediyemizdeki zabıtalarımızın yakalarında kamera olacak. Bu hem vatandaşlarımızın hal ve tavrını hem de zabıtamızın onlar karşı davranışlarını kayıt altına almış olacağız. Bu vesile ile diyaloğumuzun daha sağlıklı olmasını ve sorunsuz bir şekilde yürümesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA