Üniversite Çevresinde Kuş Uçmayacak

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son dönemde Düzce Üniversitesi çevresinde okul dışından gelen ve ahlaksız hareketler yapan kişilerin bazı olaylara karışmasının ardından uygulamalar başlattı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kesin talimat verdi. Okul ve yurtlar çevresinde kesinlikle bu kişiler barınamayacak.

Düzce Üniversitesi ile yurtlar çevresinde bazı kişilerin özellikle kız öğrencilere yönelik yaptığı cinsel taciz, sarkıntılık gibi olayların baş göstermesi ile Düzce İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

2017/2018 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla ilk, orta ve lise okulları çevresinde denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri, Üniversite ve Öğrenci Yurtları ile Konuralp Bölgesinde Asayiş denetimlerine ağırlık vermeye başladı.

Genellikle alkol kullanarak gece geç saatlerde özellikle kız öğrencileri rahatsız eden şahıslara yönelik denetimlerini arttıran Düzce il emniyet müdürlüğü ekipleri Alkol kullanarak üniversiteli kız öğrencilere rahatsızlık veren bu edep ve haya yoksunu kişilere fırsat verilmeyeceğini, gerek esnaf gerekse öğrencilerin en küçük bir olumsuzluk anında 112 Acil Polis hattına ihbar ederek bildirmelerini istedi.

Bu nedenle gece yapılan uygulamalarda; Düzce üniversitesi Konuralp Bölgesinde 27 araç kontrol 11 bin 903 lira idari para cezası kesilmiş, 3 araç trafikten men edildi. 47 şahıs GBT sorgusunda, aranan bir şahıs Yakalandı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bu uygulamalar sıklaştırılarak devam edecek.
Kaynak: İHA