TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Akçay: '(İçel'deki terör saldırısı) Saldırının Irak ve Suriye'de Türkiye'nin milli politikasına uygun gelişmelerin olduğu bir dönemde yaşanması da tesadüf değildir'.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İçel'deki terör saldırısına ilişkin, "Saldırının Irak ve Suriye'de Türkiye'nin milli politikasına uygun gelişmelerin olduğu bir dönemde yaşanması da tesadüf değildir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında Aydın, dost ve kardeş Azerbaycan'ın bağımsızlık yıl dönümünü kutladı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Dağlık Karabağ'ın esaret ve işgalden kurtulmasını temenni etti.

Şırnak'taki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Akçay, Soma maden kazası sonrası Meclis Araştırma Komisyonunca hazırlanan raporun gereğinin yapılmasını ve maden ve iş kazalarıyla ilgili bir an evvel tedbir alınmasını istedi.

Akçay, İçel'deki terör saldırısına da değinerek, bu olayların zaman ve mekandan bağımsız değerlendirilemeyeceğine vurgu yaptı. Akçay, "Saldırının Irak ve Suriye'de Türkiye'nin milli politikasına uygun gelişmelerin olduğu bir dönemde yaşanması da tesadüf değildir. Suriye'de İdlib'de operasyonlar devam etmektedir. Bölgede bir terör koridoruna izin vermeyecek şekilde varlığımızın devam etmesi, bu arada gerekli diplomatik adımların atılması da gerekmektedir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da Mecliste ilginç bir muameleyle karşı karşıya olduklarını ileri sürerek, 122 önergelerinin ret veya iade edildiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de partisinin İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, attığı iddia edilen "Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum" şeklindeki tweet nedeniyle, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ile arasında tartışma yaşandığını hatırlatarak, Erdem'in "baştan suçlu ilan edildiği" ve olayın mahkemeye yansıdığını belirtti. Özel, yargılama sonucunda Erdem'in tweeti atmadığının ortaya çıktığını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Eren Erdem'in tweeti attığını kabul ettiğini, gerekli bilgiler gelmediği için teyit edemediğinden dolayı mahkemenin böyle bir karar aldığını bildirdi. Muş, milletvekillerinin attığı tweetlere dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Özel, mahkeme kararının Erdem'in böyle bir tweet atmadığını onayladığını belirterek, "Aksine karar getirmediğiniz sürece özür borcununuz var." diye konuştu.

Görüşmeler sürerken Muharip Gaziler Derneği Milas şubesinden gazilerin Genel Kurulu ziyarete gelmesi üzerine Başkanvekili Aydın, gazilere "hoş geldiniz" diyerek, terörle mücadele hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Danışma Kurulu toplantısında oy birliği sağlanamadığından, MHP TBMM Grubu'nun pamuk üreticilerinin sorunları, HDP TBMM Grubu'nun akademisyen ve kamu emekçilerinin işten çıkarılmaları, CHP TBMM Grubu'nun da Ankara'nın cumhuriyet dönemi simgelerinden olan yapılarının korunmasıyla ilgili araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin önerileri ayrı ayrı görüşülerek reddedildi.
Kaynak: AA