TARSİM Heyeti Manisa'yı Ziyaret Etti

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Satoğlu, 2015-2016 yıllarında Manisa'da 450 milyon liralık hasar ödemesi yaptıklarını bildirdi.

Satoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerini ziyaret etti.

İşletme ve çiftçilik ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Satoğlu, Manisa'nın iklimsel riske açık bir üzüm kenti olduğunu ancak buna rağmen sigortalanma oranının yüzde 60 dolayında seyrettiğini ifade etti.

TARSİM'in tarım sigortaları alanında dünyada en iyi sistem olduğunu belirten Satoğlu, Türkiye'nin 25 ülkeye tarım sigortaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini dile getirdi.

Satoğlu, TARSİM'in kar amacı gütmediğini ve tarımsal faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürümesini amaçladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bugün de TARSİM olarak basın mensuplarını Manisa'da ağırlıyoruz. Her yıl düzenli olarak ülkemizin değişik şehirlerinde bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz. Özellikle burada yapmak istediğimiz, sigortalı işletmeler, üreticiler tarafından TARSİM ile ilgili görüşlerin alınması. Böylelikle hem üretim süreçlerinin yakından görülmesini arzu ettik, hem de TARSİM’in bu işletmeler için ne ifade ettiğini üreticiler tarafından dile getirilmesini istedik."

Kaynak: AA