Sur İlçesinin Altyapısı Yenilenecek

DİSKİ Genel Müdürü Karadağ: 'Altyapı çalışmalarımız bugünü değil geleceği de ele alan bir çalışma. Tarihi ilçenin tüm altyapısını yeniliyoruz'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, tarihi Sur ilçesi Melikahmet Caddesi’nde içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası’nın ortak projesi olan "Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi" çalışmalarıyla tarihi ilçenin tüm altyapısı yenilenecek.

DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, Melikahmet Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek mühendislerden bilgi aldı.

Bir süre işçilerle sohbet ederek çalışmalara katılan Karadağ, cadde esnafla da görüşerek altyapı ile ilgili şikayetlerini dinledi.

Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası'nın ortak projesinin hayata geçirilmesiyle tarihi bölgenin sağlıklı bir altyapıya kavuşacağını söyledi.

İşin sözleşme bedelinin 17 milyon lira olduğunu açıklayan Karadağ, projenin önümüzdeki kasım ayında tamamlanacağı belirtti.

Karadağ, turistik Melikahmet Caddesi’nin tarihi bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Altyapı çalışmalarımız bugünü değil geleceği de ele alan bir çalışma. Burada tarihi ilçenin tüm altyapısını yeniliyoruz." dedi.
Kaynak: AA