Somali'deki Saldırıda Türkiye'den Mezun Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Somali’de gerçekleştirilen terör saldırısında Türkiye’de bir üniversiteden mezun olan Somalili öğrenci Maryama Abdullahi de hayatını kaybetti.

Somali'deki Saldırıda Türkiye'den Mezun Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Somali’nin başkenti Mogadişu’da 14 Ekim’de bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısı 300’ü geçerken, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesinden mezun olan Somalili öğrenci Maryama Abdullahi de hayatını kaybedenler arasında yer aldı. Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursu alarak Türkiye’de okuyan 23 yaşındaki Maryama Abdullahi, Türkiye’de bir senelik Türkçe hazırlık ve 6 senelik tıp eğitimi görmüştü. Geçen yıl mezun olduktan sonra memleketine dönen Maryama Abdullahi, düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybetti.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan, konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda, “Bugün Somali’nin başkenti Mogadişu’da yitirilen canlar içerisinde Tıp Fakülte öğrencisi Maryama Abdullahi de bulunuyor. Kanlı coğrafyanın kaderini değiştirmeye talip, döndüğünde şartlar zor olsa da yaraları sarmak için hazır o kadar çok öğrencimiz var ki...” dedi.

Kaynak: İHA