Seongbuk Belediye Başkanı Kim'in Demircan'ı Ziyareti

Beyoğlu Başkanı Demircan: 'Seul'un Seongbuk Belediyesi ile kardeşiz. Birçok kültür ve sanat faaliyeti yaparak iki ülke dostluğu adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum'' Seongbuk Belediye Başkanı Kim: 'Bizim zor durumda olduğumuz Kore Savaşı'nda kilometrelerce uzun mesafeleri aşarak bize canınızı hiçe sayıp sahip çıktığınız için gerçekten minnettarım. İlişkilerimizi daha da güçlendirmek ve derinleştirmek için çalışacağız'

Güney Kore'nin başkenti Seul'un 25 semtinden biri olan Seongbuk'un Belediye Başkanı Kim Young Bae ve beraberindeki heyet, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı ziyaret etti.

Ziyarette sosyal ve kültürel alanda yapılabilecek yeni işbirlikleri için fikir alışverişinde bulunulurken Demircan, Anadolu'nun her tarafında farklı dinler, diller ve kültürler olduğunu anlattı.

''Bütün bu farklılıklar bizim özümüz, özetimiz. Onun için ötekileştirmeden herkesle kucaklaşmayı başarabiliyoruz." diyen Demircan, Beyoğlu Belediyesi olarak onlarca kardeş belediyeyle ayrı ayrı ilişkileri olduğunu kaydetti.

Demircan, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun önemli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Güney Kore 1950'lerde bir varoluş mücadelesi veriyordu. O varoluş mücadelesinde Türk askeri onların bu haklı isteklerinin yanında onlarla beraber oldu. Oradaki kahramanlık iki ulusun, iki memleketin birbirine yakınlaştığı en önemli hikayeyi oluşturdu. Bugün Güney Kore dünyanın sayılı ekonomilerinden birisi. Seul Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz kardeş. Biz de Seul şehrinin Seongbuk Belediyesi ile kardeşiz. Seongbuk Belediyesi ile birçok kültür ve sanat faaliyetleri yaparak iki ülke dostluğu adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum.''

Kim de İstanbul'un dünyanın en güzel kentlerinden olduğunu ifade ederek, "Bu güzel şehirde yer alan Beyoğlu Belediyesi ile işbirliği yapmak çok anlamlı ve mutluluk verici." dedi.

Uzun tarihi ve derin bir kültüre sahip olan Türkiye'nin bir kentiyle iyi ilişkiler kurarak çalışmanın, aralarında çok güzel ve özel bir bağ olan Türkiye ve Güney Kore için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kim, sözlerini, "Zor durumda olduğumuz Kore Savaşı'nda kilometrelerce uzun mesafeleri aşarak bize canınızı hiçe sayıp sahip çıktığınız için gerçekten minnettarım. İlişkilerimizi daha da güçlendirmek ve derinleştirmek için çalışacağız.'' diye tamamladı.
Kaynak: AA