Salihli OSB'de 'Yeşil Şebeke' Projesi

Ege Bölgesi’nin en büyük tarımsal organize sanayi bölgesinden birisi olan Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Atıksu Arıtma Tesisi’nde ’Yeşil şebeke’ projesi hayata geçti.

Salihli OSB'de 'Yeşil Şebeke' Projesi
Salihli OSB Atıksu Arıtma Tesisi son yıllarda yapılan yatırımların karşılığını vermeye devam ediyor. Tesiste yapılan kapasite artırımı ve revizyon çalışmaları ile birlikte doğaya 1 damla bile arıtılmamış atıksu deşarj etmeyen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan deşarj konulu çevre izin belgesi alan tesiste ’Yeşil şebeke’ projesi başarı ile tamamlandı.

Çalışma kapsamında arıtılmış atık suların yeniden kullanılmaya başlanarak suya ikinci bir hayat şansı verilmiş olduğuna değinen Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu, “Arıtılan atık sular uygun bir su alma yapısı ile tank içerisine, daha sonra da pompa ve borulama çalışmaları yapılarak Atıksu Arıtma Tesisinde oluşturulan yeşil şebekeye bağlandı. Arıtılmış atık sular proseste kimyasal hazırlama ve yeşil alanların sulanmasında kullanılmaya başlanıldı” dedi.

OSB Müdürü Duygu, yeşil şebeke projesi ile geri kazanılan atıksu miktarının aylık ortalama 1350 metreküp, yıllık ise ortalama 16 bin 200 metreküp olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA