Rektör Bilgiç Açıklaması 'Araştırma Üniversitesi Olmak İstiyoruz'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “araştırma üniversitesi” olmak istediklerini belirterek, “Bu kararımızı Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) niyet beyanında bulunmak amacıyla söyledik" dedi.

Rektör Bilgiç Açıklaması 'Araştırma Üniversitesi Olmak İstiyoruz'
OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in katılımıyla fakültenin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ile Fakültenin öğretim elemanları hazır bulundu.

“Temel gayemiz kalite ve verimliliği geliştirmek”

Toplantının açılışında Fen Edebiyat Fakültesi ile ilgili genel bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Bekir Batı “1975 yılında kurulan fakültemiz toplam 30 bin metrekare kapalı alana sahiptir ve şu an 66 araştırma laboratuvarı, 27 öğrenci laboratuvarı, 54 sınıfı bünyesinde bulundurmaktadır” dedi.

Prof. Dr. Bekir Batı bir eğitim öğretim kurumu olarak temel gayelerinin kalite ve verimliliği geliştirmek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite yönetimimiz bu konuya çok önem vermektedir. Kaliteyi geliştirmede ve verimliliği artırmada bazı düzenlemeler yapmak durumdayız. Bu faaliyetlerin bir standarda kavuşturulmasında akreditasyon oldukça önemli bir kavram. Biz bölümlerimize bu konuda çalışma yapmaları için talimat gönderdik ve bölümlerimiz bu konudaki çalışmalarını yürütmekteler. Rektörlüğün bize bu konuda desteği tamdır.”

“Akademik kurullar fakültelerimizin en önemli kurulları”

Akademik kurulların öneminin altını çizen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, “Fen Edebiyat Fakültemizin 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk akademik kurulunda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Akademik kurullar fakültelerimizin en önemli kurulları. Bu kurullar, içinde bulunduğunuz şartları, sorunları konuşabileceğiniz en müsait zeminler. Biz rektörlük olarak tüm akademik birimlerimize akademik kurullarınızı mutlaka yapın dedik ve bunlara katılım sağlayacağımı da özellikle belirttim. Bu kurulda sizin söylemek istediklerinizi duyalım, birlikte konuşalım” dedi.



“Çalışmalarımızı şeffaf bir hâle getirdik”

OMÜ’yü hak ettiği yere yükseltmek için kalite sürecine girdiklerini belirten Rektör Bilgiç, "Bu konuda kendi iç değerlendirmemiz dışında bir de YÖK’ten gelen bir heyet tarafından dış değerlendirmeye tabi tutulduk. Çalışmalarımızı şeffaf bir hâle getirdik. Alınan kararlar, iç ve dış paydaşlar için web sayfamızda yayınlanıyor. Yine araştırmacılar için bir araştırma havuzu oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“Araştırma üniversitesi olmak istiyoruz”

OMÜ’nün “araştırma üniversitesi” olarak kendini konumlandırma kararı aldığını da kaydeden Prof. Dr. Bilgiç, “Bu kararımızı Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) niyet beyanında bulunmak amacıyla söyledik. Bu şartları henüz taşımadığımızı bilerek bunu yaptık. Ama biz kendimize bir istikamet belirlemek amacıyla bunu yaptık ve eksikliklerimizi hızla gideriyoruz. Eğer bu hedefe ulaşırsak üniversite olarak ek kaynaklarla desteklenme imkânına kavuşuruz” şeklinde konuştu.



“Üniversitelerin mesafe kat edebilmesi için projelere çok ihtiyacı var”

Akreditasyon konusunda tüm birimlere açık destek verdiklerinin altını çizen Rektör Bilgiç, “Bu yönde mesafe kat eden birimlerimizi daha fazla destekleyeceğiz. Bunu da sizlerle paylaşmış olalım” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerde proje üretilmesinin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Üniversitelerin mesafe kat edebilmesi için projelere çok ihtiyacı var. Dış desteği üniversitemize çekecek projelere ihtiyacımız var. Biz de üniversite olarak bunların içerisinde yer almalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarının sorularını da yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğretim elemanlarına başarılı bir eğitim yılı dileyerek toplantıyı sonlandırdı.
Kaynak: İHA