Premiere Vision İstanbul'da Kapılarını Açtı

Dünya’nın en önemli tekstil ve moda fuarı olan Premiere Vision İstanbul kapılarını açtı. 7’nci kez İstanbul’da düzenlenen fuar Orta Doğu ve Doğu Avrupalı tekstil ve moda profesyonellerini bir araya getiriyor.

Premiere Vision İstanbul'da Kapılarını Açtı
Dünyanın en önemli tekstil ve moda fuarı olan Premiere Vision kapılarını 7’nci kez İstanbul CNR EXPO’da açtı. Orta Doğu ve Doğu Avrupalı bir çok tekstil ve moda profesyonellerini bir araya getiren fuar Türkiye’nin gelişimine inancın yüksek olduğunu göstergesi olarak kabul ediliyor. Katılımın yüksek olduğu fuara İtalya, Avusturya, Japonya, Güney Kore, Lübnan ve Pakistan gibi ülkelerden 17’si ilk kez olmak üzere 107 firma katılım gösterdi. Premiere Vision Fuar Koordinatörü Gülperi Erkanlı fuarın bu sene 7’ncisini düzenlediklerini belirterek “Dünyanın en büyük tekstil ve moda fuarını bizde yedi sezondur İstanbul’da yapmaktan gurur duyuyoruz. Premiere Vision Paris ilk başladığından bu güne her zaman Türklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve biz de bu noktadan hareketle İstanbul’u Orta Doğu’nun, Balkanların ve aslından Global olarak bu bölgenin moda merkezi olabileceği düşüncesiyle Premiere Vision İstanbul’u düzenlemeye karar verdik bu kararımızdan da son derece memnunuz. Çünkü her sezon koşulların zorluğuna rağmen ilginin giderek arttığının firmaların gerek Avrupa’da gerek çevreleyen Coğrafyada seslerini duyurabilmek için önemli bir prestij markası olan bu etkinliğe katılmak istiyorlar” dedi.

Fuara katılan Avusturya kökenli bir tekstil firmasının Türkiye ve MEA bölge direktörü Jurgen Eizinger Türkiye’nin tekstil sektörü konusunda Dünya için önemli bir ülke olduğunu belirterek “Türkiye’de tekstil sektörü en büyük ikinci sektöre dolayısıyla bizim için de önemli. Ürettiğimiz ürünlerin yüz de 10’u Türkiye ye geliyor. Bunun dışında Türkiye’nin coğrafi yapısı itibariyle de önemi büyük hem Ortadoğu’ya hem de Avrupa’ya yakın ve birçok entegre firmanın bir arada olduğu bir ülke. Türkiye hızlı moda akımına çok iyi ayak uydurabiliyor ve bu konuda öncü bir ülke. Bu açıdan bizim açımızdan olduğu kadar Dünya açısından da önemli bir ülke olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

18-20 Ekim tarihleri arasında açık olacak fuara yoğun bir katılım bekleniyor.
Kaynak: İHA