Muhtarlar Günü

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dağlı, mesajında, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu, devlet ile halk arasında köprü vazifesi yaparak, önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerini belirtti.

Muhtarlara bu nedenle ayrı bir önenm ve değer verildiğini dile getiren Dağlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin muhtarlarımıza verdiği önem ve değer ortadadır. İlimizde mahalle ve köylerimizde yaşanan sıkıntılar muhtarlar ve kamu kuruluşlarının ortaklaşa çalışması sonucu en kısa sürede çözüme kavuşmaktadır. Muhtarlarımızın görevlerini yerine getirirken yaşadıkları sorunlarında farkındayız. Yaptığımız görüşmelerde, düzenlediğimiz toplantılarda muhtarlarımızdan gelen talepler Valiliğimizce hızla değerlendirilmekte olup, Düzce için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz. Bu vesile ile muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

- "Yerel yönetimin temel taşlarından biri"

Belediye Başkanı Ay ise muhtarların yerel yönetimlerin temel taşlardan birisi olduğuna belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan Muhtarlık idaresi, uzun süredir görev yapan büyük bir teşkilattır. Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak yine muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bütün muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA