Manisa'da Dere Taşkınlarına Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Salihli’nin Çapaklı ve Karasavcı mahallelerinde dere taşkınları nedeniyle yol geçişlerinde sıkıntı yaşanması üzerine menfez çalışması başlattı. Öte yandan Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere Mahallesi’nde yer alan derede hayata geçirdiği ıslah ve temizlik çalışması yapıldı.

Manisa'da Dere Taşkınlarına Önlem
MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların dere taşkınları nedeniyle mağduriyet yaşamasını önlemek adına çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ, bu amaçla yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde Salihli ilçesinde sıkıntı yaşanan derelerin ıslahlarına da başladı.

İlçeye bağlı Çapaklı ve Karasavcı mahallelerinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında 13 adet menfez yerleştiriliyor. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, iki mahallede de toplam 400 metrelik dere temizliği yapılarak, taşkın riski önlenecek.

Çapaklı Mahalle Muhtarı Mehmet Us, ”Mahallemizdeki derenin taşmasından dolayı çok büyük afet oluyordu. Üst üste birkaç kez böyle sıkıntılar yaşadık. Hayvanlarımız, selden telef oldu. Karasavcı’yla da bağlantımız olduğu için, oradan gelen sular da bizim mahallemize doluyordu. Şimdi menfezlerimiz yapılıyor. Mahalle sakinlerimizin de ısrarla istediği ve beklediği bir çalışma bu. Bu sıkıntıdan kurtulacağımız için Sayın Cengiz Başkanımıza teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

Karasavcı Mahalle Muhtarı Enver Helvacı ise, “Yağışlı havalarda dere yatağımız bozuluyor, taşan sular etraftaki tarlalara doluyordu. Vatandaşlar topraklarını işlemek için arazilerine giremiyorlardı. Mahsul de zarar görüyordu. Şuan çok güzel bir iş yapılıyor. Çalışmalardan çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne ve MASKİ’ye çok teşekkür ederiz. Çalışmamız bittikten sonra Cengiz Başkanımızı bizzat teşekkür etmek için de ziyaret etmek isteriz” dedi.



Çepnidere’de dere ıslah çalışması

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Turgutlu’nun Çepnidere Mahallesi’ndeki derede 2 bin 200 metre temizlik, 113 metre U kesit, 17 metrelik menfez ve 226 metre de panel çit imalatını gerçekleştirerek dere yatağını ve çevresini sağlıklı hale getirdi.
Kaynak: İHA