Kanaryalar Edremit'te Yarışacak

Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan'dan getirilen kuşların yarışacağı 'Yorkshire Kanarya Show', 21 ve 22 Ekim'de Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenecek.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 21 ve 22 Ekim'de "Yorkshire Kanarya Show"un ikincisi gerçekleştirilecek.

Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü ve İlçe Belediyesince düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan'dan getirilen kanaryalar yarışacak.

Güre Atatürk Spor Salonu'ndaki etkinliğin ilk gününde hakemler, binlerce kuş arasından en güzel kanaryayı seçecek. Etkinliğin ikinci gününde de kanaryalar sergilenecek ve kupa töreni düzenlenecek.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, düzenlediği basın toplantısında, etkinliğin geçen yıla göre daha geniş katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.

Saka, "Bu yıl, geçen seneki salonun etkinlik için yetersiz kalacağını düşünerek yarışmayı Güre Atatürk Spor Salonu'nda yapmayı planladık. Yarışmaya çeşitli ülkelerden misafirler gelecek. Bu tip sosyal faaliyetlerle kışın durma noktasına gelen Edremit turizmini bu aylarda da devam ettirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

- "Geçen yıl bir dünya rekoru kırıldı"

Kulüp Başkanı Kamil Ekici de kanarya güzellik yarışmasının çeşitli kıstasları bulunduğunu belirterek, "Kuşlar manken gibi duracak, bir vücutçu gibi kendini kasacak ve gösterecek. İnsandan ürkmeyecek. Sen ona baktıkça o da sana bakacak. Biz böyle kuş besliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışmada bir İngiliz ve bir İtalyan hakemin de bulunacağını dile getiren Ekici, "Geçen yıl bin 700 'yorkshire' cinsi kanaryanın katıldığı yarışmada bir dünya rekoru kırıldı. İnşallah bu sene daha iyiye gideceğiz." diye konuştu.

Ekici, yarışmaya katılacak kanaryaların satışa da sunulacağını, fiyatlarının en az bin lira olacağını bildirdi.
Kaynak: AA