Kadının Özgürlüğünü Yansıtan Eserle İkinci Oldu

Kadının bağımsız ve özgür olması gerektiğini tasarımlarına yansıtan İzmir Ekonomili Moda Tasarımcısı Özgün İnceoğlu, ’Athena’ adını verdiğini koleksiyonuyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen 7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasında ikinci oldu.

Kadının Özgürlüğünü Yansıtan Eserle İkinci Oldu
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen 7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması, farklı farklı eserleri ortaya çıkardı. Kadının bağımsız ve özgür olması gerektiğini tasarımlarına yansıtan İzmir Ekonomili Moda Tasarımcısı Özgün İnceoğlu da, ’Athena’ adını verdiğini koleksiyon hazırladı. İnceoğlu, bu çalışmasıyla yarışmada ikinci oldu.

Neden bu projeyi yaptığını anlatan Özgün İnceoğlu, "Benim propagandam kadınların bireysel olarak bağımsız ve özgür olmaları gerektiğini vurguluyor. Bağımsız bir kadın hareketini savunan bu propaganda; kadının toplumsal, siyasal ve kültürel boyutlar içerisinde kendi kimliğini bulması ve ortaya çıkarmasını amaçlıyor. Gücünü kendinden alan kadınlar gibi, deri de kendi doğal halinde güzel. Tekstilde olduğu gibi deride de doğaya dönüş var. Ben de derinin doğal halini koruyup, kullanılabilir materyallerle yeniden yapılandırmayı amaçladım. Deriyi yapısal olarak değiştirmeden, yeni yüzeyler tasarlamaya odaklandım” dedi.

Yarışmada tasarımcı ve deri mühendisinden oluşan takımlar halinde çalıştıklarını ifade eden İnceoğlu, deriyi ham halinden alıp 3 aylık bir çalışmayla podyuma çıkmaya hazır hale getirdiğini söyledi.

Tasarım yarışmalarında tasarımcının kendisini kanıtlaması ve sektörle tanışması açısından büyük olanak sağladığını aktaran İnceoğlu, “Beni bu basamaklara çıkartan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım kapsamlı moda eğitimi oldu. Üniversitem, Türkiye’de moda alanında en iyi eğitim veren kurumlardan biri. Aldığım eğitim sayesinde, trend takibi, trendlere uygun tema belirleme, koleksiyon oluşturma mantığı ve üretim sürecine aşina olduğum için diğer yarışmacılardan hep bir adım öndeydim” diye konuştu.

Yarışmanın büyük ödülünün Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birliği destekli yurt dışı lisansüstü eğitim olanağı olduğunu, tasarım alanında yüksek lisans yapacağını vurgulayan İnceoğlu, eğitiminin ardından yetenek ve yaratıcılığını tasarımlarına yansıtmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA