İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

Terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen izinsiz gösterilerde bir göstericinin silahla vurularak hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi.

İzmir'de, terör örgütü DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde silahla yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaceroğlu'nun ölümüne neden oldukları öne sürülen sanıkların yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Reşit A. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, dosyanın teknik bilirkişiden geldiğini ve bilirkişi raporunun okunarak dosyaya konulduğunu belirtti.

Kaceroğlu'nun avukatı Mustafa Rollas, görüntülerin ham halini alıp incelemek, silahın görüntülerini İzmir dışında bir kriminal uzmanına göndermek üzere görüntülerdeki silah ile emanetteki silahla aynı olup olmadığını tespit etmek için istediklerini ifade ederek, rapora karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.

Emanet eşyaların celbi için yazılan yazıya cevap geldiğini açıklayan mahkeme başkanı, güvenlik kamera kayıtlarında net olmamakla birlikte silahın aynı silah olduğunun görüldüğünü söyledi.

Taraf avukatları, görüntülerdeki silahın aynı olduğuna ilişkin tespite katılmadıklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için taraf avukatlarına süre verilmesine ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova'nın Doğanlar semtinde 7 Ekim 2014'te DEAŞ'ın Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanan Ekrem Kaceroğlu (38), tedavi altına alındığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında TCK'nın 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit A. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri iddia edilmişti.
Kaynak: AA