Haliliye'de Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde, kadınların istihdamı ve aile bütçelerine katkı sağlamak ve okuma yazma oranlarını yükseltmek amacıyla kuaförlük ile okuma yazma kursları yoğun şekilde devam ediyor.

Haliliye'de Kadınlara Pozitif Ayrımcılık
Kadınların istihdamı ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde kurs faaliyetleri devam ediyor.

Devteşti, Ertuğrul Gazi, Ulubatlı ve Süleymaniye Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde yürütülen kurs çalışmalarında, kadınların ilgileri ile sosyal yaşamlarında ihtiyaç duyacağı alanlar göz önünde bulunduruluyor.

Bu kapsamda devam eden kuaförlük ile okuma yazma kursları, kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. Alanında usta öğreticiler tarafından verilen kuaförlük kursu Devteşti ve Ertuğrul Gazi’deki merkezlerde, 7’nci dönemiyle devam ediyor. Kadınlara Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifikanın da verildiği kursta, saç boyama, fön, saç kişimi konularında eğitimler veriliyor.

Ertuğrul Gazi ile Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde de, yetişkin kadınlara yönelik okuma yazma eğitimi sürdürülüyor. Kursa katılan bayanlara, ilk olarak alfabe eğitimi verilirken, dersleri takip etmeleri amacıyla da kaynak kitaplar dağıtılıyor. Kurs sonunda sınava tabi tutulacak kursiyerlere, okuma yazma sertifikası da verilecek.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerine kayıtların devam ettiği, kadınların 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattını arayarak detaylı bilgi alabilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA