Fildişi Sahili'nde Çocuk İstismarıyla Mücadele Buluşması

Batı Afrika ülkelerinden 7 first lady, çocuk istismarıyla mücadele konusunu tartışmak amacıyla Abidjan kentinde toplandı.

Fildişi Sahili'nde çocuk istismarıyla mücadele etmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Fildişi Sahili First Lady'si Dominique Vattara'nın önderliğinde Abidjan kentinde düzenlenen "Çocukların Korunması: Batı Afrika ve Sahel bölgesindeki çocukların istismarına karşı devlet başkanı eşleri ne yapabilir?" temalı toplantıya Batı Afrika ülkelerinden Gambiya, Gana, Mali, Senegal, Nijer, Moritanya ve Sierra Leone first lady'leri katıldı.

Vattara, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, çocuk işçiliğiyle mücadele için ortak strateji uygulanması çağrısında bulundu.

Çocukların kendilerine zarar veren uğraşlarla meşgul olduklarını ve bu nedenle sahip oldukları haklardan da mahrum kaldıklarını belirten Vattara, "Güçlerimizi birleştirerek büyük bir değişime adım atabiliriz." ifadesini kullandı.

Vattara, "Çocukların mutluluğu, onları korumak amacıyla ele almamız gereken önlemlerden geçiyor. Bir first lady, ulusal alanda bir amaç doğrultusunda mücadele etmeye başladığında hemcinsleri ona destek olur ve bunun sonucunda olağanüstü gelişmeler yaşanır." değerlendirmesinde bulundu.

Törene katılanlardan Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Komisyonu Başkanı Marcel Alain de Suza ise Afrika'da 10 çocuktan 9'unun psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydetti.

Batı Afrika'da nüfusa kayıtlı olmayan doğum oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Suza, 48 milyon genç kızın üreme organlarının sakatlanmasına maruz kaldığına da vurgu yaptı.
Kaynak: AA