Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) 'Sergiledikleri tüm caniliğe, alçaklığa, müptezelliğe rağmen başarısız olan bu hainler şimdi adalet önünde hesap veriyor. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes, ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız' 'İster yurt içinde, ister yurt dışında olsun Türkiye'ye ve Türk milletine bu ihaneti yapanların hiçbiri de ömürleri boyunca rahat yüzü göremeyecek. Ülkemizi ele geçirmek, milletimizi esir etmek için böyle bir alçaklığa kalkışanları, uğrunda dünyalarını ve ahiretlerini berbat ettikleri şarlatan da onun ipini elinde tutanlar da kurtaramayacak' 'Sizin muhtar, benim cumhurbaşkanı olarak görev yapmama da tahammül edemiyorlar. Ellerinden gelse bizleri bir dakika bu hizmet makamlarında tutmazlar. Nitekim geçmişte, 27 Mayıs'tan 28 Şubat'a kadar her fırsatta bunu yapmışlardır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sergiledikleri tüm caniliğe, alçaklığa, müptezelliğe rağmen başarısız olan bu hainler, şimdi adalet önünde hesap veriyor. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes, ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "40. Muhtarlar Toplantısı"nda Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Hakkari, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Manisa, Sakarya, Siirt ve Şanlıurfa'dan gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Konuşmasına, "Muhtarlar toplantımızın kırkını çıkartarak bir dönüm noktasını geride bırakmış oluyoruz. Ülkemizdeki 50 bini aşkın muhtarımızın tamamıyla bir araya gelmek üzere çıktığımız bu yolda bugünkü toplantımızla birlikte 20 bine yaklaştı." diyerek başlayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önemli bölümlerinden birisi olacak sergi ve toplantı salonu bittiğinde aynı anda 2 bin kişilik gruplar halinde bu buluşmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan, "Hedefimiz 2019 Kasım ayına kadar tüm muhtarlarımızla bir araya gelmiş olmaktır. Bu hedefe ulaşamasak bile milletimizin ve sizlerin teveccühüyle görevimize devam edecek olursak 2019 Kasım'ı sonrasında da toplantılarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Yarının muhtarlar için anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Esasen bu buluşmayı yarın yapacaktık. Ancak yarın öğlen Nijerya Cumhurbaşkanı misafirim olacağı için sizlerle olan toplantımızı bir gün önceye almak durumunda kaldık. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle ülkemizdeki tüm muhtarlarımıza ifa ettikleri önemli görevde Rabbim'den muvaffakiyetler diliyorum." diye konuştu.

- "Ellerinden gelse bizleri bir dakika bu hizmet makamlarında tutmazlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimle iş başına gelen görevlerin ilk basamağını teşkil eden muhtarlar ile en üst basamağını oluşturan Cumhurbaşkanlığı arasında böylesine bir gönül köprüsü kurulmasının çok önemli gördüğünü kaydetti.

Milli iradeye saygı duymayanların, cumhurbaşkanına yaptıkları saygısızlığın aynısını muhtarlara da yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizden haksız bir şekilde alınıp, cezaevine yollandığımda arkamızdan 'muhtar bile olamaz' manşetlerini atmalarının sebebi budur. Çünkü onların derdi muhtarla, belediye başkanıyla, milletvekiliyle, cumhurbaşkanıyla değil doğrudan doğruya milletin kendisiyledir, değerleriyledir, kültürüyledir, tarihiyledir.

Rahmetli Aşık Veysel'i kılık, kıyafetinden dolayı Ankara'nın merkezine sokmayan zihniyet, sizin muhtar, benim Cumhurbaşkanı olarak görev yapmama da tahammül edemiyor. Ellerinden gelse bizleri bir dakika bu hizmet makamlarında tutmazlar. Nitekim geçmişte, 27 Mayıs'tan 28 Şubat'a kadar her fırsatta bunu yapmışlardır."

- "Tarihte eşi benzeri olmamış bir cevabı bunlar gördü"

Ülkede darbelerin her şeyden ve herkesten önce millete karşı gerçekleştirildiğine işaret eden Erdoğan, en son 15 Temmuz'da yaşanılan ihanet teşebbüsünün hedefinin de doğrudan doğruya millet olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, cumhuriyet tarihinde ilk defa milli iradenin kalbi olan Meclis binasının, "milletin evi" olarak tarif edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, emniyet teşkilatının birimlerinin bombalı saldırıya uğradığına dikkati çekti.

FETÖ ihanet çetesinin gözü dönmüş canilerinin, elinde bayrağı, dilinde tekbiri, kalbinde imanı tunç yürekli kahramanlara mahsus cesaretiyle karşılarına dikilen milletin üzerine ateş kusmakta tereddüt etmediklerini belirten Erdoğan, "Ama milletimiz bu ihanete karşı öyle bir beraberlik ortaya koydu ki inanın bana tarihte eşi benzeri olmamış bir cevabı bunlar gördü." dedi.

Erdoğan, konuşmasının bu kısmında 15 Temmuz gecesinin ruhunu güzel bir şekilde anlattığını belirterek, Nurullah Genç'in yazdığı "15 Temmuz Destanı" isimli şiirinden, "Zalimlere 'dur' diyen isyanımız bir bizim. Devlere mezar olan destanımız bir bizim. Binbir çiçekten gelen dermanımız bir bizim. Meş'alemiz, o kutlu fermanımız bir bizim. Derdimiz divanedir, ozanımız bir bizim. Direnişe çağıran ezanımız bir bizim. Hangi denize varsak limanımız bir bizim. Hangi denize varsak limanımız bir bizim." dizelerini okudu.

- "Onun ipini elinde tutanlar da kurtaramayacak"

15 Temmuz'da hainlerin emellerine ulaşamadıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin birliği, beraberliği ve kardeşliği bir kez daha perçinlediğini dile getirdi. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Sergiledikleri tüm caniliğe, alçaklığa, müptezelliğe rağmen başarısız olan bu hainler, şimdi adalet önünde hesap veriyor. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes, ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız.

İster yurt içinde ister yurt dışında olsun, Türkiye'ye ve Türk milletine bu ihaneti yapanların hiçbiri de ömürleri boyunca rahat yüzü göremeyecek. Ülkemizi ele geçirmek, milletimizi esir etmek için böyle bir alçaklığa kalkışanları, uğrunda dünyalarını ve ahiretlerini berbat ettikleri şarlatan da onun ipini elinde tutanlar da kurtaramayacak."

(Sürecek)
Kaynak: AA