Çin Heyetine Kamu Personel Yapısı Anlatıldı

Türkiye ile Çin arasındaki çalışma planı çerçevesinde Karabük'e gelen heyete, kamu personel yapısı ve personel sistemi hakkında bilgi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan çalışma planı kapsamında, Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen heyete, kamu personel yapısı ve personel sistemi anlatıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, kaymakamlık toplantı salonundaki toplantı hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kamu personel sisteminin genel yapısı ve son dönemde personel sistemindeki değişimler hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Devlet Personel Daire Başkanlığımız önderliğinde, Çin Halk Cumhuriyeti devletinin personeliyle iş birliği içerisinde yürütülen çalışmanın bir ayağı bu. Çin'den personel geldi, bizlerden hem kaymakamlığımız hem de belediyemizin personel ve çalışma programı, hangi yetkilere haiz olduğu, nasıl bir çalışma sergilediği gibi konularda bilgi istediler. Biz de bilgi verdik. Onlara teşekkür ettik, Safranbolu'yu tercih ettikleri için. Onlara Safranbolu'nun güzelliklerini gezdireceğiz."

Toplantıya, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Adem Dinç, Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kamu Hizmetleri İdaresi Başkan Yardımcısı Zhang Yiquan, Personel Departmanı Genel Müdürü Cui Changzheng, İş Kazası Sigortası Departmanı Genel Müdürü Liu Mei, Genel İşler Departmanı Genel Müdürü Al Yiping ve bazı personel katıldı.
Kaynak: AA