Batman'da İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Batman’daki İmam Hatip okullarının eğitim, bina ve lojistik konularında çalıştay yapmak üzere koordinasyon toplantısı yapıldı.

Batman'da İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Türkiye Petrolleri (TP) Kristal Park’ta gerçekleşen toplantıya İmam Hatip Okulları Platformu Genel Sekreteri Zeynel Önal, Merkez Valisi Abdulkadir Yazıcı, Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman İmam Hatip Okulları Platform Başkanı ve İl Müftüsü Turgut Erhan, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum İl Müdürleri, İlçe Müftüleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Platform üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, Batman İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Turgut Erhan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Platformun, manevi duygularla mücehhez insan tipinin yetiştirilmesi için gayret gösterdiğini ifade eden Batman Platform Başkanı Turgut Erhan, “Bir milletin istikbalini emanet edeceği genç nesillerin iyi yetişmesi o milletin yaşama garantisidir. Bir milletin varlığını devam ettirmesi veya yıkılıp yerle bir olması genç nesillerin eğitimi ile yakından ilgilidir. Bu bakımdan huzur ve mutluluğun teminatı genç kuşakların sağlıklı, bilgili, aydın ve parlak fikirlerle yetiştirilmesine bağlıdır. Bu nedenle İmam Hatip Platformu gelecek nesillerin iyi yetiştirilip millet hizmetine sunulabilmesi için vatanını ve milletini seven, sevgi dolu, ilim meşalesiyle karanlıkları aydınlatabilecek, manevi duygularla mücehhez insan tipinin yetiştirilmesi için gayret göstermektedir” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Batman İmam Hatip Okulları Tanıtımı slaytı ile devam eden toplantı, İmam Hatip okulları belgeseli gösterimi ile sürdü. İmam Hatip Okullarının Görev ve İşleyişi, İstatistikler Sunumunu yapan İmam Hatip Okulları Platformu Genel Başkanı Zeynel Önal, bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, amaçlarının ise okullara lojistik destek sağlamak olduğunu söyledi.

Toplantı, İmam Hatip okulları ile ilgili katılımcıların değerlendirme konuşmaları ile son buldu.
Kaynak: İHA