Başkan Yaralı Aşure Hayrı Ve Yağmur Duasına Katıldı

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Mütevelli Mahallesinde düzenlenen yağmur duası ve aşure programına katıldı.

Başkan Yaralı Aşure Hayrı Ve Yağmur Duasına Katıldı
Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesinde protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımıyla eski belediye binası önünde yağmur duası düzenlendi.

Programda din görevlileri tarafından yaptırılan yağmur duasında yağmur yağması için el açıp dua edildi. Başkan Yaralı, programın ardından yaptığı açıklamada yörede uzun süredir yağmur yağmadığını bu nedenle mahsullerin suya ihtiyaç duyduğunu dile getirerek şöyle dedi: “Kurak bir yıl geçiriyoruz. Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçe olduğumuz için bu durum bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Bu anlamda yağmur yağması için yağmur duası düzenlendi.

Çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla duamızı gerçekleştirdik. Rabbimizden yağmur bekliyoruz.”

"Rahmet" olarak nitelendirilen suyun canlılar için çok önemli olduğunu, insanlığın devamı için suya ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yaralı, yağmur duasının kabul olmasını diledi.

Yağmur duasının ardından içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla hazırlanan 3 kazan aşure vatandaşlara dağıtıldı.
Kaynak: İHA