Aile Eğitim Programları Devam Ediyor

Erzincan’da aile eğitim programları devam ediyor.Aile Eğitim Programı kapsamında Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi eğitim biriminde görevli olan psikolojik danışman Ali Demir, Elif Mutu, Muhammed Küçük tarafından Erzincan Belediyesi çalışanlarına "Etkili İletişim, Stresle Başa Çıkma ve Uyum" konulu seminer verildi.

Aile Eğitim Programları Devam Ediyor
Seminer boyunca çalışanlara, “Stresle Başa Çıkma ve Uyum, Etkili İletişim” ile ilgili genel bilgiler anlatıldıktan sonra ”Stres nedir, İş stresi, Stresle Başa Çıkma Yolları, Etkili İletişim, İletişimin Önemi, İletişimde Aktif Dinlemenin Rolü, İletişim Engelleri ve Sözsüz İletişim“ konularında bilgiler verildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeline de “Evlilik Öncesi Eğitim, Evlilik ve Aile Hayatı, Aile içi İletişim” konularında Erzincan belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda seminer verilip bu eğitimde “Evlilik Öncesi Eğitimin Faydaları, Evliliğe Hazırlıkta Yapılması Gerekenler, Evliliği Boşanmaya Götüren Nedenler, Evliliğin İlk Yılları, Evlilikte Rol Paylaşımı, Problem Çözme Becerileri, Anne Baba Çocuk İlişkisi’’ adlı konular anlatıldı. Seminer sonunda ise çalışanların konu ile ilgili geri bildirimleri alınıp, yönelttiği sorular cevaplandırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimler ilçeler,köy ve beldelerde devam edecek.
Kaynak: İHA