29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bütün kurum ve kuruluşların ayrım gözetmeden ay yıldızlı al bayrağın dalgalandığı bütün kutlamalara iştirak ederek destek vermesi gerektiğini bildirdi.

Karaloğlu, yaptığı açıklamada, Antalya Valiliği olarak, devlet töreni niteliği taşıyan kutlama programını kendilerinin gerçekleştireceklerinden tatlı bir telaş olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin verdiği en büyük paye olan vatandaşlık unvanına sahip herkesin, düzenleyecekleri programın sahibi olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Devlet programı dışında, belediyelerimizin, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın Cumhuriyet Bayramımızı özel programlarla kutladığını ve kutlamak istediğini biliyoruz. Cumhuriyetin geniş katılımlı sivil programlarla kutlanması, hepimiz için gurur vericidir. Cumhuriyet Bayramında Antalya'da görmeyi arzu ettiğimiz yegane manzara budur." ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırlarında yer alan Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaları, 28 Ekim'de Muratpaşa Belediyesi'nin, 29 Ekim'de ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organize edeceğini vurgulayan Karaloğlu, kutlamaların herkese açık olduğunu bildirdi.

Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Elbette, Antalya'daki bütün Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gibi her iki organizasyon da herkese açıktır. Kamuoyuna yansıyan tartışmayı, daha iyisini yapmak için bir yarış olarak değerlendiriyoruz. Aksi davranışlar, ne Cumhuriyet ne de bayram ruhuyla bağdaşır. Önemle belirtmek isterim ki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının meydanı, sokağı, caddesi yoktur. Bütün Antalya kutlama meydanıdır. Bu çerçevede, bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bir haftaya yayılacak ve Antalya'nın her köşesinde yapılacaktır. Bütün kurum ve kuruluşlar ayrım gözetmeden ay yıldızlı al bayrağın dalgalandığı bütün kutlamalara iştirak etmeli, destek vermelidir. Birlik ve beraberlik içerisinde, herkesin kutlamasını yapmasını, bayram coşkusunun her yere yayılmasını diliyorum. Bu vesileyle, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere yedi düvele karşı göğüs gererek bize bu günleri armağan eden kahraman ecdadımızı şükranla yad ediyorum."

Kaynak: AA