Traktörlerin Karıştığı Kazalar Azaltılacak

Denizli'nin Çivril ilçesinde, traktörlerin neden olduğu kazaları önlemek için römorklara üçgen reflektör takma zorunluluğu getirildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Çivril'de 9 Ekim'de saat 22.00 sıralarında otomobilin traktöre çarpması sonucu aynı aileden 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili başlatılan soruşturmada kazaya, römorkunda üçgen reflektör olmayan bir traktörün sebep olduğunu tespit etti.

Jandarma, aynı bölgede gece römorklu traktörü farketmeyen başka araçların da kazaya karışması nedeniyle traktör römorklarını görünür kılmak amacıyla "üçgen reflektör takma" projesi başlatıldı.

Römorkunda standartlara uygun reflektörü olmayan ve traktörünün ışık donanımı çalışmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermeyen jandarma trafik timleri, üçgen reflektör ve sarı çakar lamba takmadan trafiğe çıkan traktör sahiplerine para cezası kesecek.

Yaklaşık 8 bin traktörün tescilli olduğu Çivril'de başlatılan projenin tüm ilçelere yaygınlaştırılacağı, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'nun da uygulamaya katılacağı belirtildi.

Kaynak: AA