Saadet Partisinden 'Doğubayazıt Yolu' Çağrısı

Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı, yaklaşık 4 aydır kapalı olan Çaldıran-Doğubayazıt yolunun açılmasını istedi.

Saadet Partisinden 'Doğubayazıt Yolu' Çağrısı
Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı, Çaldıran-Doğubayazıt karayolunda devam eden güvenlik sorununun çözülerek, yolun bir an önce ulaşıma açılmasını talep etti. Kapalı yoldan dolayı ilçe halkının yaşadığı mağduriyeti anlatan Avcı, “Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerinde bulunan Gülizar ile Doğubayazıt Somkaya mahalleleri arasındaki 5 kilometrelik yol, güvenlik nedeniyle 4 aydır kapalı durumdadır. Çaldıran’dan Doğubayazıt’a gitmek isteyen bir araç, daha önce 65 kilometre yol giderken bugün 305 kilometre yol gitmek zorunda kalıyor. Hal böyleyken, bir saatlik yol 3,5 saate çıkmaktadır” dedi.

Yolun bir an önce ulaşıma açılmasını talep eden Avcı, “Van ve Iğdır arasındaki yolu kullanamadığı için Ağrı üzerinden gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız başta olmak üzere ticari faaliyet gösteren birçok esnaf ve tüccarımız mağdur olmaktadır. Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanlığı olarak Çaldıran-Doğubayazıt karayolunda herhangi bir güvenlik sorunu varsa derhal yetkili makamlarca giderilerek yolumuzun bir an evvel açılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA