Portekiz Dışişleri Bakanı Silva Ankara'da Açıklaması

'Türkiye'ye, 3 milyon Suriyeli mülteciye verdiği barınma hizmeti ve gösterdiği muazzam çaba için teşekkür ediyorum'.

Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, "Türkiye'ye, 3 milyon Suriyeli mülteciye verdiği barınma hizmeti ve gösterdiği muazzam çaba için teşekkür ediyorum." dedi.

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Silva, Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezince (LAMER) düzenlenen etkinlikte, insanlar ve sivil toplum ile iletişim kurmanın diplomaside çok önemli olduğunu söyledi.

Üniversitelerin diplomasiye katkısının önemine dikkati çeken Silva, buna örnek olarak, AB'ye üye ülkeler arasındaki akademik değişim için geliştirilmiş Erasmus Programı'nı gösterdi.

Türkiye'nin Suriyeli mültecilere verdiği desteğe değinen Silva, "Türkiye'ye, 3 milyon Suriyeli mülteciye verdiği barınma hizmeti ve gösterdiği muazzam çaba için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Silva, insan hakları ve güvenlik konularının bir arada ele alınmasının önemli olduğunu belirterek, "Siyasi bir doktrin olarak tutuculuk ya da siyasi bir uygulama olarak terör herhangi bir medeniyetle, dinle ya da etnik grupla bağdaştırılamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Portekiz'in orta ve kuzey bölgelerindeki orman yangınlarında hayatını kaybedenler nedeniyle üzüntülerini paylaştı.

Konuşmaların ardından Burak Doğansoy'un Portekiz ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.
Kaynak: AA