Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi Tebliğinde Değişiklik

'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesinde Esas Alınacak Temel Kriterlere Dair Tebliğ' yeniden düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OnaylanmışKuruluşların Görevlendi̇ri̇lmesi̇, İzlenmesi̇ veDenetlenmesi̇nde Esas Alınacak TemelKri̇terlere Dai̇r Tebli̇ğ'de değişikliğe gidildi.

Bakanlığın konuya ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, teknik uzman ve teknik düzenleme sorumlusu, görevlendirildiği onaylanmış kuruluş dışında, Bakanlık tarafından görevlendirilmiş başka bir onaylanmış kuruluşta görev alamayacak. Teknik düzenleme sorumlusu "teknik uzman" olarak istihdam edilemeyecek. Söz konusu hükümler, halihazırda Bakanlık tarafından görevlendirilmiş onaylanmış kuruluşlara ait kapsamlar ve personel için 1 Ocak 2019 tarihine kadar uygulanmayacak.

Başvuru sahibi kuruluş, bilgi sisteminde tanımlanabilmesi için kuruluşa dair işlemleri takip etmesiyle yetkilendirilmiş personelinin bilgilerini içeren bir formla sistem üzerinden Bakanlığa başvuracak.

Başvuru, ilgili teknik düzenlemesinde ve tebliğde belirtilen kriterlere göre Bakanlık tarafından incelenecek. Uygunsuzluk veya eksiklik tespit edilmesi halinde başvuru reddedilecek. Denetim sonucunda hazırlanan değerlendirme raporunda uygunsuzluk olması halinde, görevlendirme şartlarının oluşmaması sebebiyle başvurunun reddedilmesine karar verilecek.

Görevlendirmeyle birlikte gerçekleştirecek belgelendirme işlemlerinin bilgi sisteminde belirtilen usul ve esaslara göre yürütülmemesi durumunda, ilgili mevzuata göre idari para cezası uygulanacak.

Onaylanmış kuruluş bildiriminde Bakanlık tarafından esas alınan akreditasyonun TÜRKAK tarafından askıya alınması durumunda, ilgili teknik düzenleme kapsamında onaylanmış kuruluş statüsü de askıya alınacak. Askı süresi sonunda, onaylanma amaçlı akreditasyonun onaylanmış kuruluş tarafından sürdürülememesi durumunda, ilgili teknik düzenleme kapsamında onaylanmış kuruluş statüsü iptal edilecek.
Kaynak: AA