Öğrenci Başkan Adayı Destek Turuna Çıktı

Manisa’nın Kula ilçesinde Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesinden, İlçe Öğrenci Meclis Başkan Adayı olan Nisa Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin İzci’yi ziyaret etti.

Öğrenci Başkan Adayı Destek Turuna Çıktı
Kula İlçe Öğrenci Meclis Başkan Adayı Nisa Yüksel, tüm öğrencileri temsil ettiklerinin bilinciyle mevcut öğrenci sorunlarını tespit ve çözüm teklifleri üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Bu kapsamda düşünülen projeler hakkında müdürlere sunum yapan Yüksel, öğrenciler olarak isteklerini de dile getirdi. Öğrenci meclis başkan adayı Nisa Yüksel, "Okulumuzda yapılacak olan seçimlerde arkadaşlarımız ile birlikte yola çıktık. Projelerimizi ilçe milli eğitim müdürümüzü ve şube müdürümüz ile paylaştık. Göreve geldiğimizde vaat ettiğimiz projeleri yerine getirmek için çalışmalarımızı şimdiden başladık" diyerek kendilerini anlatmak için gerçekleştirdikleri ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.



Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen de öğrencilerin sorunları ve çözümleriyle ilgili başarılı çalışmalar beklediğini söyledi.

Demokrasinin okullarda sınıf başkanının seçilmesiyle başladığını belirten Adem Sümen, “Milli Eğitim Bakanlığımızca okullarımızda öğrencilerimize demokrasi eğitimi amacıyla oluşturulan mecliste arkadaşlarının desteğini isteyen Nisa Yüksel’e başarılar dilerim. Bakanlığımızın bu projesi, çocuklarımıza küçük yaşta demokrasiyi anlatmak, onlara seçme ve seçilmeyi içlerine sindirmek, ülke problemleri ile onların ilgilenmesini sağlamak amaçlı bir projedir. Proje sayesinde insanlar birbirlerini anlamayı, birbirlerini olduğu gibi kabullenmeyi ve başkalarının fikir ve görüşlerine açık olmayı küçük yaştan itibaren öğreniyor, böylece büyüdüklerinde daha geniş, başkalarına sevgiyle yaklaşan bir toplum oluşması için zemin hazırlıyorlar." dedi.

Kaynak: İHA