Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in İsmi Gaziantep'te Parkta Yaşatılıyor

Gaziantep’in Şahinbey İlçesinde yeni yapılan bir parka geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in ismi verildi.

Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in İsmi Gaziantep'te Parkta Yaşatılıyor
Şahinbey İlçesinin Akkent mahallesine yapılan parkın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Abdulkadir Yüksel’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Abdulkadir Yüksel’in Türkiye için çok büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Abdulkadir Yüksel kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Yıllarca memleketimize ve hemşehrilerimize çok büyük hizmetler verdi. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde inanılmaz bir fedakarlık ve çaba ile yoğun bir şekilde çalıştılar. Bir anlamda hayatını millete hizmete adamış oldu. Bugün bu parka isminin verilmesi anlamlıdır. Çünkü onu örnek alacak insanlar için bu bir nevi bir hatırlatmak amacıyla önemli bir mekandır. İnsanlar burada vakit geçirirken bu örnek insanı tanımaları bilmeleri anlamında Gaziantep açısından ve ailesi açısından son derece anlamlı bir adımdır. Bu parkın ismine yakışır şekilde hizmete konulması da çok önemli vefadır“ dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Abdulkadir Yüksel’in ailesine tekrar taziyede bulunarak, "Milletvekilimiz olan can dostumuz, kardeşimiz, abimiz Abdulkadir Yüksel adına bu parkı açmak onun yaptığı hizmetlerin anılması hatırasının yaşatılması açısından benim için çok önemli. Bu park bizim için çok önemli. Hakikaten yüreğimiz dağlandı. Canımızdan can gitti. Ama yapacak bir şey yok. Biz onun ismini yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in oğlu Müslüm Yüksel ise, "Babam Abdulkadir Yüksel’in isminin verildiği parkın açılışını gerçekleştiriyoruz. Göstermiş olduğu bi vefadan dolayı Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekküre ediyoruz. Babam ömrünü bölgesine ve bölgedeki insanına hizmet etmeye adamıştır. Bu ten bu canda olduğu müddetçe insanıma hizmet etmek istiyorum diye yaşadı. Önemli olan bu gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır düsturuyla yaşadı. Biz kendisiyle iftihar ediyoruz. Kendisinin ismini yaşatmaya hayatımız boyunca gayret edeceğiz“ diye konuştu.

Kaynak: İHA