Mezitli'de Yeraltı Çöp Konteynerleri Artıyor

Mezitli Belediyesi, geçen yıl dört noktada pilot olarak uygulamaya başladığı yeraltı çöp konteynerlerinin sayısını artırıyor. Başarı kazanan uygulama sonrası 31 farklı noktada daha konteynerler yeraltına indirildi.

Mezitli'de Yeraltı Çöp Konteynerleri Artıyor
Mezitli Belediyesi’nin, oluşan kötü koku ve görüntünün önüne geçebilmek amacıyla çöp konteynerlerini yer altına alma uygulaması devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 4 noktada hayata geçirilen ve başarı sağlanan uygulamanın ikinci etabına geçildi. Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirledikleri 31 farklı pilot noktada çöp konteynerlerini yeraltına aldı. Uygulama ile 120 metreküplük bir çöp dağı yer altında tutulurken, personel, zaman ve maliyet yönünden önemli bir fayda sağlanıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, uygulamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çöplerin yer altına alınmasıyla önemli bir geri dönüş aldıklarını belirtti.

Tarhan, “Hem görsel açıdan hem de insan sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza attık. Mutlu kent Mezitli’de, sokaklarımızın caddelerimizin daha temiz olabilmesi için gayret gösteriyoruz. İlçemizin sağlığı acısından yaptığımız bu çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından da büyük memnuniyetle karşılanıyor” dedi.

Uzmanların, özellikle İçel gibi sıcak kentlerde bu uygulamanın yapılmasına vurgu yaptıklarını kaydeden Tarhan, “Çöp konteynerlerinin yer altına alınmasıyla kötü koku ortadan kalkmış olacak ve daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Daha temiz bir Mezitli için attığımız bu tür adımlarla Mezitli’yi çağdaş modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA