Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvancılığa Destek

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın gelişmesi için su göletleri yapımına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılığın kentte gelişmesi için her türlü çalışmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Kentte 11 ayda önemli projeler hediye ettiklerini aktaran Yaman, "Dikkat ettiğimiz konulardan birisi ise hayvancılıktır. Bu konuda Yerel Ekonomi Daire Başkanlığımız kanalıyla çalışmalar yapmaktayız. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık gibi arıcılık ve ipek böcekçiliği gibi alanların da var olması hedefiyle projelerimizi çiziyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaman, büyükbaş hayvancılığın gelişmesi için özellikle kırsal bölgelerde çalışma yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hayvanlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak için kırsal bölgelerde sınırlı imkanlar var. Biz bu imkanları arttıracak şekilde planlamalarımızı yaptık. Bu nedenle hayvan içme suyu göletleri yapımına hız verdik. Mevcut göletlerin ise ıslahını sağladık. Şu anda ekiplerimiz yeni göletlerin yapımı için çalışıyor. Göletlerimizden birisinin yapımı ise Midyat ilçemizdedir."

Kaynak: AA