Lüks Cipi Irak'a Çıkartırken Sınır Kapısında Yakalandılar

Beşiktaş Leventteki bir araç kiralama şirketinden 550 bin lira değerinde lüks cip kiralayan ve ciple birlikte kayıplara karışan şahıs Habur Sınır Kapısı’nda yakalandı. Irak’ın Duhok bölgesine geçirilmeye çalışıldığı öğrenilen cipin 5 gün boyunca sıra beklediği öğrenildi.

Lüks Cipi Irak'a Çıkartırken Sınır Kapısında Yakalandılar


Olay, iki hafta önce Beşiktaş Levent’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu H.İ. (32) ve Türk vatandaşı A.Y. (52), araç kiralama şirketine gelerek 550 bin lira değerindeki lüks cipi 5 günlüğüne kiraladı. 5 gün sonra A.Y., cipi teslim etmeyerek, aracın içerisindeki GPS cihazını söktü ve Şırnak’ın Silopi ilçesine götürmek üzere aracı çaldı. Şırnak’a doğru yola çıkan A.Y, ilçeye vardıktan sonra aracı Irak’ın Duhok bölgesine geçirmesi için 500 dolar karşılığında A.K.’ya (37) teslim etti. A.K. ise aracın plakasını sahte Duhok plakasıyla değiştirerek sınır kapısından geçmek için sıraya girdi. 5 gün boyunca sıra bekleyen A.K. daha sonra Habur Sınır Kapısına giderek sınırdan geçmek istedi.

Öte yandan, aracın geri gelmemesi üzerine şirket sahibi Sinan Demir (28), polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayetin ardından dosyayı devralan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda lüks cip, Şırnak’ın Uludere ilçesinde sınır kapısından geçeceği esnada durdurularak içinde şahısla beraber yakalandı. Araç şubeye götürürken, konuyla ilgili 3 şahıs da gözaltına alındı. Şubedeki işlemlerinin adından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Cip ise sahibi Demir’e teslim edildi.

“Az polisle çok büyük bir iş başardılar”

Olayla ilgili açıklamada bulunan şirketin sahibi Sinan Demir, “Bundan 15 gün önce Azerbaycan asıllı Gürcistan uyruklu bir şahıs, bizden araç kiralamak istedi. Bizde genel prosedürleri uygulayarak aracı kiraya verdik. Aracı 5 günlüğüne kiraya verdik, yanında bir de Türk bir vatandaş vardı. Aracı Silopiye götürmek istiyorlar. Oradan da Irak’a geçirmek istiyorlardı. Biz bunun farkında varınca polis merkezine giderek şikayette bulunduk. Daha sonra olay Gayrettepe oto hırsızlığı masasına intikal etti. Ben burada da ifademi verdim. Sağ olsunlar az personelle çok büyük bir iş başardılar. Olay tamamen uluslararası bir hırsızlığa dönüşecekti. Aracımızı 15 gün sonra getirdiler, kendilerine çok teşekkür ederiz. Aracın takip cihazını da profesyonel bir şekilde sökmüşler, telefonlarını da kapatmışlar. Bu şekilde olunca çalındığını düşündük. OGS ve HGS kayıtlarına baktığımız da aracın en son İçel yolunda görüldüğü belirledik. Motorun şase numarasında herhangi bir değişiklik yapmamışlar ama sahte plaka takmışlar” dedi.

Kaynak: İHA