KOSGEB Ve BTC'den Ardahanlı Girişimcilere Destek

Atatürk Üniversitesi ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi işbirliği ile yürütülen “Geleceğe Doğru Bakmak Projesi” kapsamında Ardahan’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

KOSGEB Ve BTC'den Ardahanlı Girişimcilere Destek
Sertifika törenine Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, ATSO Başkanı Çetin Demirci, KOSGEB Ardahan İl Müdür Vekili Lütfullah Aktaş, Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Hadi Gergit, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya,Botaş International (BIL) Halkla İlişkiler Saha Sorumlusu Selim Toptaş, İl Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Bilmez burada yaptığı konuşmada, “Girişimcilik konusunda eğitim almak çok önemli. Çünkü girişimcinin önce k ne istediğini bilmesi, daha sonra da yol göstericilerden destek alması lazım. İşte bu kurs yol göstericidir. Katılımcı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Özellikle kurslara katılan bayanları görünce daha mutlu oluyorum. Bu kursun açılmasında emeği geçenlere ve kursu başlatan kurumlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah çıktığınız bu yol, sizleri hedeflerinize ulaştırır” dedi.

İstihdamın artırılmasında girişimciliğin önemine değinen ATSO Başkanı Çetin Demirci ise, ’’Bu eğitimler işsiz gençlerin kendi işlerini kurmalarına önemli bir katkısı oluyor. Ayrıca yapılan çalışmalara desteklerinden dolayı BTC ve KOSGEB e teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB Ardahan İl Müdür Vekili Lütfullah Aktaş ise, kurum olarak girişimcilik eğitimlerine devam ederek istihdam oluşturma yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini

ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, 27 kadın ve 33 erkek olmak üzere toplam 60 girişimciye sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA