Kırşehir'e Damızlık Koç Ve Teke Desteği

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, damızlık koç ve teke yatırımlarının desteklemelerine Kırşehir'in de dahil edildiğini bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, üretici birlikleri aracılığıyla yapılacak desteklemeler sayesinde, daha verimli koyun ve keçi ırklarına sahip olunmasının amaçlandığını belirtti.

Desteklemeler için son başvuru tarihinin 1 Aralık 2017 olduğunu hatırlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğine üye olan üreticiler birlikleri aracılığıyla 500 baş kapasiteye sahip damızlık koç, teke üretimine yönelik yeni işletme kurulması desteklenecek. Mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 başa çıkartmak isteyen ve rehabilitasyon yatırımlarını yapmak isteyenler de desteklenecektir. Ayrıca birlik üyesi yetiştiriciler koç, teke alımı yaparken yüzde 50 oranında desteklenecek. Destekleme ile damızlık koyun keçi yetiştiriciliği yapan üreticiler birlikler aracılığı ile daha verimli koyun ve keçi ırklarına sahip hayvanlara kolaylıkla erişebilecek. Birlikler tarafında yapılacak projelerin kabul görmesi durumunda da yüzde 50 oranında desteklenecek."

Kaynak: AA