Kırgız Konuklar Kocatepe'yi Gezdi

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği'nin misafiri olarak Uluslararası Türk Dünyası Şöleni'ne katılmak için gelen Kırgız konuklar, Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı Kocatepe'yi ziyaret etti.

Hafta sonu düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Şöleni'ne katılan Kırgız müzisyenler, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş eşliğinde Kocatepe'yi gezdi.

Altıntaş, burada Kırgızlar'a Kurtuluş Savaşı hakkında ön bilgi verdi. Türk Kurtuluş Savaşı'nın Kocatepe'den Dumlupınar'a uzanan yolda ne gibi badireler atlattığı, savaşın hangi koşullarda kazanıldığı Kırgızlar'a anlatıldı.

Dernek Başkanı Altıntaş, Türk dünyasının tarihini iyi öğrenmesi gerektiği belirterek, şunları kaydetti:

"Türk dünyası tarihini geçmişini öğrenmeli. Ben Kırgız'ın tarihini, onların başlarına gelenleri bilmeliyim. Ben Kırım'ın tarihini ve başlarına gelenleri çok iyi bilmeliyim. Onlar da bizim tarihimizi çok iyi bilmeli. Onlar Afyon'u, Kocatepe'yi, Dumlupınar'ı bilmeli. Neler yaşadığımızı bilmeliyiz."

Altıntaş, Gaspıralı İsmail'in sözünü de hatırlatarak, "İsmail Gaspıralı'nın dediği gibi dilde, işte, fikirde birlik olmalıyız. Birimizin yarasını hepimiz bilmeliyiz. Bunun için buraları geziyoruz. Bunun için Türk dünyası Afyon'da olmalı diye mücadele ediyoruz." dedi.

Kırgız konuklar daha sonra Kütahya sınırlarında bulunan Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA