Kamu Başdenetçisi Malkoç'un Kabulü

Malkoç, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dalkıran ile görüştü

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran'ı makamında kabul etti.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Malkoç, kurumunun işleyişi ve faaliyetleri hakkında Dalkıran'a bilgi verdi.

Malkoç, idareyle olan sıkıntılara ilişkin vatandaşların başvurularını incelediklerini ve çözüme yönelik adımların atılmasına katkıda bulunduklarını belirtti.

KDK'nın internet sitesi üzerinden e-başvuru, faks, e-mail, valilik ve kaymakamlık aracılığıyla ücretsiz şikayet başvurusunda bulunulabildiğine dikkati çeken Malkoç, kurumun idareciler ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğünü vurguladı.

Malkoç, KDK'nın bir yönüyle vatandaşın avukatlığını yaptığını ve kararlarıyla idareye yol gösterdiğini kaydetti.

Kurumun 5 yıldır "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" ve "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü bildiren Malkoç, Prof. Dr. Dalkıran'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Dalkıran ise 33 bin 166 öğrencisi bulunan üniversitede 12 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 11 meslek okuluyla hizmet verdiklerini ifade etti.

Üniversitenin her yıl yaklaşık 175 konferans, panel, sergi, konser, şenlik gibi etkinlik düzenlendiğine işaret eden Dalkıran, ulusal ve uluslararası akreditasyonları tamamlamış, şehir ve sanayiyle bütünleşmiş, nitelikli büyümeyle bölgeye rol model bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti.
Kaynak: AA