Gölcük'te İlkokul Öğrencilerine Model Uçak Kursu

Gölcük'ün Hamidiye Köyü'nde Türk Hava Kurumu'nun (THK) ilkokul öğrencilerine tanıtılması amacıyla model uçak kursu açıldı.

Hamidiye İlkokulunda düzenlenen kursun açılış programına THK Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Okul Müdürü Muhammet Çifçi ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

THK Başkanı Cintaş, burada yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda 16 Şubat 1925'te Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulan kurumun 1935 yılındaki genel kurul kararıyla bugünkü adını aldığını söyledi.

THK'nın amacının Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak ve havacılığın gelişimini sağlamak ve bütün bunlar için gerekli araç, gereç ve insan kaynağını hazırlamak olduğunu vurgulayan Cintaş, THK 92 yıldır Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlediğini kaydetti.

Cintaş, Hamidiye İlkokulunda açtıkları model uçak kursunda kullanılacak malzemelerin THK tarafından temin edileceğini dile getirerek, kurs sonucunda yapılacak model uçakların THK'nın hediyesi olarak öğrencilerde kalacağını ve öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan sertifikayla belgelendirileceğini ifade etti.

Kaynak: AA