Girişimcilik Kursuyla Kendi İşinin Patronu Oldu

Aliağa ilçesinde yaşayan Aysuman Yıldırım, hayalini kurduğu işe katıldığı girişimcilik eğitimiyle kavuştu.

İlçe merkezinde 6 yıl boyunca evlere ütü yapmaya giden 41 yaşındaki Yıldırım, iş yeri kurma hayalini gerçekleştirmek için Aliağa Ticaret Odası ile KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimine başvurdu.

Yıldırım, gerekli eğitim ve kursları tamamladıktan sonra temizlik yaparak sağladığı birikimi ve KOSGEB'in hibe kredi desteği ile geçtiğimiz hafta "Yıldırım Çamaşır ve Ütü Evi" isimli işletmesini hizmete açtı.

Ütü evinin açılışını yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın yeni bir işletme kazanmış olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, kadınların ticari hayata katılmasının önemine dikkat çekti.

Saka, oda olarak Aliağa'nın yeni yatırımlar alması, yeni işletmeler kurulması ve var olan işletmelerin gelişmesi için çok sayıda program düzenlediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"KOSGEB ve İŞKUR işbirliğine giderek gerçekleştirdiğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan Aysuman Yıldırım açtığı işletme ile özellikle Aliağa'da, çalışan bayanların ihtiyaç duyduğu ütü ve çamaşır yıkama işlerinde hizmet verecek. Unutulmaması gereken en önemli konulardan biri de işletmenin açılmış olması değil, devamlılığının sağlanmasıdır. Bunu sağlamak için de müşteri ile kurulan diyalogdan, ihtiyaçlara cevap olabilmeye kadar birçok konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Oda olarak işletmelerimizin devamlılığının olması en büyük dileğimizdir."

Yıldırım da yaptığı araştırmalar sonrasında KOSGEB'in sunmuş olduğu girişimcilik kursuna katıldığına işaret ederek, kurs sonrasında iş yerini kurduğunu söyledi.

"Bir yıl önce böyle bir dükkanı ve işi hayal dahi edemezdim" diyen Yıldırım, "Bu eğitim fırsatını verdiği için başta İŞKUR ve KOSGEB'e daha sonra her aşamada desteklerini esirgemeyen Aliağa Ticaret Odası ve Başkanımız Adnan Saka'ya çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA