Gaziantepli İşadamları Cerablus'ta

Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu önderliğindeki Gaziantepli işadamları, Fırat Kalkanı Operasyonu ile güvenliğin tesis edildiği Cerabulus’a giderek, Suriyeli işadamları ile bir araya geldi.

Gaziantepli İşadamları Cerablus'ta
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Gaziantepli işadamları Suriye’nin cerablus kentine geçerek, bölgedeki Suriyeli işadamları ile bir araya geldi. İki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere, firma temsilcilerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Vali Yardımcıları Yaşar Aksanyar, Ahmet Turgay İmamgiller, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak, Yönetim Kurulu üyeleri, M. Sami Akay, Ömer Faruk Melekoğlu, GTO Meclis üyeleri Ali Değer, Ayhan Aybar Çeliksöz, Mehmet Tabur, Mehmet Özdemirler, Ökkeş Tabur, Mehmet Nuri Bay ve Recep Türk katıldı.

İki ülke arasındaki ve bölgedeki ticari ilişkilerin daha güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen buluşmalarda konuşan konuşan GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Fırat Kalkanı Operasyonu ile güvenliğin tesis edildiği Cerabulus ile yüzyıllardır süren dostluğu ve komşuluğu ticari ilişkilerle daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

Hıdıroğlu, güvenliğin sağladığı Cerabulus’la ticari ilişkilerde yeni dönem başlatmak istediklerini, Suriyeli ve Gaziantepli işadamlarının bir araya geldiği toplantı ve ikili görüşmelerin bir hayli verimli geçtiğini de kaydetti.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile güvenliğin tesis edildiği Cerabulus bölgesinde barışı, dostluğu, hayatı ve ticari ilişkileri yeniden inşa etmek istediklerini belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Yüzyıllardır süren dostluğumuzun, komşuluğumuzun kültürel ve ticari ilişkilerimizin arasına daha fazla kan, gözyaşı acı girmesini istemiyoruz. Üyelerine daha iyi hizmet verme amacında olan ve her zaman ilklere imza atan Odamızda, Nisan 2016’da Suriye Masasını kurduk. Savaştan önce sadece 14 Suriyeli firma Odamıza kayıtlı iken, bugün 1200 yakın Suriyeli üye firmaya hizmet veriyoruz. Vatanından uzakta yaşam mücadelesi veren Suriyeli dostlarımızın 500 bine yakını Gaziantep’te yaşıyor. Suriyeli dostlarımızla ekmeğimizi, suyumuzu, soluduğumuz havayı paylaşıyoruz. Suriye masamız aracılığı ile üyelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Onları ekonomik ve sosyal yaşama en doğru şekilde entegre etmeye çalışıyoruz. Ülkesini bırakmak zorunda kalan iş adamlarının bilgi ve tecrübelerini dünyanın dört bir yanındaki iş bağlantılarını ve maddi birikimlerini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için hem Birleşmiş milletlerle hem de çeşitli STK’larla ortak projeler yürütüyoruz. Gaziantep’teki Suriyeli firmaların karşılaştığı sorunların üzerinde durarak ve yetkili kurumlara ileterek çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Benzer organizasyonları devam ettireceklerini de belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Güvenli bölgede ekonomik hayatın yeniden canlanması ve sosyal hayatın normale dönmesi Suriyeli iş adamlarının olduğu kadar bizim de en büyük dileğimizdir. Suriyeli iş adamlarının karşılaştığı problemlerle ilgili eğitimler ve bilgilendirme toplantıları da düzenliyoruz. Cerabulus’a yatırım konusunda yaptığımız bu ilk organizasyon bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA