Dünya Astsubaylar Günü'nü Kutladılar

17 Ekim Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 33. kuruluş yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Günü nedeniyle Vilayet Meydanında bir tören düzenlendi.

Dünya Astsubaylar Günü'nü Kutladılar
Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Eskişehir İl ve İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcısı Necmettin Eraslan, “Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 1962 yılında, Türkiye Emekli Astsubaylar Yardımlaşma Derneği adı altında kurulmuş, 55 yıllık geçmişi olan köklü bir dernek, köklü bir sivil toplum örgütüdür. 1984 yılının 17 Ekim günü yeni bir yapılanmaya girerek kamu yararına çalışan Türkiye emekli astsubaylar derneği adı altında 33 senedir ülkemize halkımıza ve meslektaşlarımıza hizmet vermektedir” diye konuştu.

Dernek üyelerinin amaçlarından söz eden Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinde kara, hava, deniz ve jandarma sınıflarında onurlu hizmetlerden emekli ve malul olarak ayrılan astsubayların, askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek, sosyal, hukuki ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmaktayız. Türk milli şuurunun, vatan varlığımızın ve yüce devletimizin, sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi ve var olması, şanlı Türk bayrağının bütün yurtta hür dalgalanması, Türk ulusunun eşsiz önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim, görüş ve ilkelerinin korunması, savunulması ve anlatılması dernek mensuplarımızın en kutsal amaçlarıdır.”
Kaynak: İHA