Denizli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Denizli İl Koordinasyon Kurulu'nun 2017 yılı 4. dönem toplantısı, Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, 2017 yatırım yılının 4. toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşun programında Deinzli'de 300 projenin bulunduğunu belirtti.

Mevcut projelerden 72'sinin bitirildiğini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Projelerden 161'i ise devam etmektedir. 26 proje ihale aşamasında olup, 41 projeye de çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Programdaki 300 projenin 120'si diğer kamu hizmetleri sektörü, 51'i eğitim, 35'i tarım, 30'u ulaştırma, 18'i Kültür-Turizm, 13'ü sağlık, 11'i enerji, 7'si çevre-orman, 6'sı spor, 4'er madencilik ve konut sektörleri ile 1 de sosyal hizmetler sektörüne aittir. İlimiz genelinde 2017 yılına ait bir milyon 40 bin liralık ödeneğin 634 bin lirası harcanarak yüzde 57 fiziki, yüzde 60 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Mahalli idare yatırımları haricinde il geneli yatırımlarımız ağırlıklı olarak eğitim, tarım, ulaştırma sektörlerinde yoğunlaşmıştır."

Karahan'ın konuşmasının ardından ilgili kurumların bölge ve il müdürleri, gerçekleştirdikleri sunumlarla yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA