Denizli'de Plastik Sanatlar Derneği Kuruldu

Denizli'de çocuk ve yetişkinlere yönelik plastik sanatlar ve resim etkinlikleri yapmak üzere Çekirge Plastik Sanatlar Derneği (ÇEPSADER) kuruldu.

Dernek Başkanı Aslı Vize, yaptığı yazılı açıklamada, sözün bittiği ve yetersiz kaldığı yerde sanatın devreye girdiğini belirterek, hayatın sanat ile daha anlamlı hale geleceğini düşündüklerini ifade etti.

Sanatı daha geniş bir çevrede yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Vize, şunları kaydetti:

"Binlerce yıldan beri pek çok medeniyeti besleyen, sanatla iç içe olan Denizli'nin şimdiye kadar bir plastik sanatlar derneğine sahip olmamasından yola çıkarak Denizlilileri kurduğumuz bu dernekle plastik sanatlar ve resim ile buluşturmayı amaçladık. 'Sanatı ustadan görmeyen öğrenmez, kişi tek başına ne kadar çalışırsa çalışsın işin inceliklerini bir bilenden öğrenirse o işi daha çabuk ve kolay yapabilir.' denilir. Derneğimizin çıkış noktası buradan olmuş ve bu nedenle bu isim üyelerimizle birlikte uygun görülmüştür. Derneğimizde çocuklar ve yetişkin grupları ile çeşitli sanat etkinlikleri yapmak istiyoruz."

Vize, Denizlilileri, ÇEPSADER'in 22 Ekim Pazar günü Hacıkaplanlar Mahallesindeki dernek binasında gerçekleştirilecek açılış kokteyline davet etti.

Kaynak: AA