Bylock Kullandığı Tespit Edilen Din Görevlisi Tahliye Oldu

Samsun’da kendisine ait telefon numarasını 6 ayrı telefonda kullanıp hepsinde de Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen din görevlisi, tutukluluk hali göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki bir camide din görevlisi olarak görev yaparken Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 8 ay önce açığa alınıp 6 ay önce de tutuklanan Yusuf B.C.’nin (44) Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu bulunduğu Vezirköprü M Tipi Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBBİS) ile katılan Yusuf B.C., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kullandığı cep telefonu numarasında 6 ayrı cep telefonundan örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen Yunus B.C. telefonunu namaz saatinde caminin kilitli olmayan odasında bıraktığını ve telefonunun sürekli burada şarjda durduğunu söyledi.

Terör örgütüne üye olmadığını savunan Yunus B.C. tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti Yunus B.C.’nin delillerin toplanmış olması ve tutukluluk halini göz önünde bulundurarak yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
Kaynak: İHA