Burdur'da Başarılı Sporcular Ödüllendirildi

Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Amatör Spor Haftası kapsamında Burdur’u ve Türkiye’yi dünya şampiyonluğu ile taçlandıran sporculara ödül töreni düzenlendi. Ödül Töreni, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programın devamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Burdur Şube Başkanı Nuri Yıldırım ve Vali Şerif Yılmaz konuşma yaptı.

Burdur'da Başarılı Sporcular Ödüllendirildi
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, törende 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan’da yapılan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ederek dünya şampiyonu olan Burdurlu sporcuları altınla ödüllendirdi. Programın devamında Vali Şerif Yılmaz tarafından amatör spora destek veren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Burdur KÖY-KOOP Birliği ve Burdur Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği yöneticilerine plaket takdiminde bulunuldu. Törende, protokol üyeleri tarafından ülke genelinde çeşitli dallarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Amatör Spor Kulüplerinin malzemelerini takdim eden Vali Yılmaz, “Öncelikle bu malzemelerin sizlere gönderilmesine vesile olan Gençlik ve Spor Bakanımızın şahsında Bakanlık personeline teşekkür ediyorum. İnşallah malzemeler, siz sporcu kardeşlerimizin spor aktivitelerinde kullanmasında faydalı ve yararlı olur. Sporun yaygınlaşmasına da vesile olur diye düşünüyorum. Bugün itibariyle ilimizde 62 kulübümüz var, il geneli sporcu sayımız 5 bin 287, faal sporcu sayımız 2 bin 954, toplam lisanslı sporcu sayımız 2 bin 643 ancak bu sayı az. Bunun artması, sporun geliştirilmesi ve tabana yayılması lazım. Özellikle geçtiğimiz yıl yaz spor okulları açılışında da ifade ettim, sporun desteklenmesi bakımından en küçük sporcularımıza varıncaya kadar destek olmaya çalıştık. Çocuklarımızın yazın boş zamanlarında spor okullarında kendi istedikleri branşlarda spor yapsınlar istedik ki, başarılı çocuklarımızı buralarda tespit edip geliştirilmesini sağlayalım. Bugün bu yardımlardan 39 kulüp istifade etmiş olacak. Bunun dışında ödül alacak sporcularımız var. Bugün burada spora destek olan kurum ve kuruluşlarımız var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Herkes elinden geldiğince spora destek verirse sonuç alabiliriz” dedi.

Programa, Vali Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Amatör Spor Kulüplerinin yönetici ve sporcuları katıldı.

Kaynak: İHA